ambulant cta docent docenten leerlingen lampie leerling logopedist maatschappelijk meten orthopedagoog school verrekijker passendonderwijs verzuimcoaches

Actueel

Kijk naar jezelf!
Door: Annelies Sepers - Datum: 6 december 2021

Je bent met plezier docent, maar je loopt bij die ene klas steeds tegen hetzelfde probleem aan. Of het lukt je maar niet om de leerstof tijdig af te krijgen. Of… Het helpt als er iemand met je meekijkt. Je hebt er nog meer aan als die persoon de camera meeneemt en een deel van je les filmt. Kijken naar jezelf en daar een goed gesprek over voeren: dát is beeldcoaching. Hieronder lees je hoe het werkt.


Artikel lezen

Een inkijkje, de logopedist op het VO
Door: Mariëlla Zwamborn & Nicoline Cremer - Datum: 23 januari 2021

Een voorbeeld van een taalprikkel, door de logopedisten van Scala.


Artikel lezen

Alles OKé!
Door: Frank van Dijk - Datum: 15 augustus 2018

In 2016 zijn wij begonnen met een ondersteuningsklas: de OKé. Dit is een plek is in school waar een leerling zich even kan terugtrekken uit lastige situaties. Hiermee springen wij in op de ontwikkelingen omtrent het passend onderwijs. Want om leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften een plek te geven in het reguliere onderwijs zijn extra voorzieningen nodig.


Artikel lezen

Verzuimcoaches
Door: Wen Westerink - Datum: 8 januari 2017

Scala biedt in opdracht van het SWV De Verbinding de inzet van verzuimcoaches.


Artikel lezen

‘Het lichaam geeft als eerste antwoord’, één van de NLP-principes
Door: Wen Westerink - Datum: 10 oktober 2016

Als je met iemand praat, reageert hij met woorden, maar ook met lichamelijke reacties. Dat heet ook wel non-verbale communicatie. Het heeft voordelen om goed op die reacties te letten. Lichamelijke reacties: snel en betrouwbaar.


Artikel lezen