ambulant cta docent docenten leerlingen lampie leerling logopedist maatschappelijk meten orthopedagoog school verrekijker passendonderwijs verzuimcoaches
Hugo Thonen

Uiteindelijk wil iedereen het goed doen.Hugo Thonen

Ik ondersteun leerlingen bij het wegnemen van belemmeringen voor het behalen van hun diploma. Ik bied ze een luisterend oor, maar richt me vooral op het versterken en verbreden van hun eigen coping strategie├źn. De basis onder mijn werk is het vinden van aansluiting. Als die er is, kan ik echt optreden als vertrouwenspersoon. Ik ben bekend met de leefwereld van jongeren en de daaruit voortvloeiende attitudes waarmee zij in de wereld staan.

Ik richt me vooral op houdingen die niet passen bij het klimaat van school als voorbereiding op de wereld van de praktijk. Met technieken uit met name de cognitieve therapie bied ik jongeren inzichten en handelingsadviezen, waarmee ze leren omgaan met wat de volwassen wereld van hen vraagt. Verder heb ik een brugfunctie tussen het onderwijs en instanties buiten het onderwijs. Daarbij gebruik ik mijn kennis van de sociale kaart, die ik vanuit mijn werk als Specialist Ambulante hulp bij Pactum Rijn-Side meeneem.