ambulant cta docent docenten leerlingen lampie leerling logopedist maatschappelijk meten orthopedagoog school verrekijker passendonderwijs verzuimcoaches
Janique Westerink

Iedere stap in de goede richting is het vieren waard.Pedagogische Wetenschappen + minor Leerproblemen

Master Orthopedagogiek.

NVO registratienummer: 22749 Basis-Orthopedagoog met Basisaantekening Psychodiagnostiek

Janique Westerink

In mijn werk als orthopedagoog houd ik mij vooral bezig met het begeleiden van leerlingen met verschillende hulpvragen. Hierbij ga ik graag naast de leerling en zijn/haar ouders staan. Samen stellen we doelen op voor de begeleiding, die we op delen in behapbare stukken. Iedere stap in de goede richting is het vieren waard. Ik vind het belangrijk om mij in de begeleiding te richten op de momenten dat het wél gaat. Zo kunnen we samen proberen deze momenten steeds verder uit te breiden. Wanneer dit lukt en de leerling komt weer stralend naar school, doet mij dit ontzettend goed.

Verder voer ik diagnostisch onderzoek uit, met name op het gebied van leerproblemen zoals dyslexie. Dit zie ik telkens als een puzzel met als doel een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de onderwijsbehoeften van de leerling. Pas wanneer de leerling, ouders en school uit de voeten kunnen met mijn adviezen, ben ik tevreden.