ambulant cta docent docenten leerlingen lampie leerling logopedist maatschappelijk meten orthopedagoog school verrekijker passendonderwijs verzuimcoaches
Margith Kuijpers

Groei begint bij het zien van kansen en kwaliteiten.Margith Kuijpers

In mijn werk vind ik het belangrijk dat leerlingen met plezier naar school gaan en zich op hun eigen wijze en niveau kunnen ontwikkelen, zowel op cognitief, didactisch, persoonlijk als sociaal-emotioneel gebied.

Ik lever hier een bijdrage aan door gericht te kijken naar kwaliteiten bij de leerling, docenten en/of ouders. Vanuit deze invalshoek werk ik met de leerling en zijn omgeving aan een gezamenlijke aanpak of oplossing. Mijn kracht zit daarbij in het houden van overzicht, het aansluiten bij anderen en analytisch en (zelf)kritisch te werk gaan.

Ik heb ervaring in diagnostiek bij en het begeleiden of trainen van leerlingen in het voortgezet onderwijs, met name bij leerlingen met een lichtverstandelijke beperking en/of gedragsproblematiek. En ik heb specifieke interesse in en kennis van kinderneuropsychologisch onderzoek, executieve functies, mediƫrend leren en meervoudige intelligentie.