ambulant cta docent docenten leerlingen lampie leerling logopedist maatschappelijk meten orthopedagoog school verrekijker passendonderwijs verzuimcoaches
Marit Ariëns

Als je kijkt naar wat er ontbreekt, zie je de gebreken. Als je kijkt naar wat er is, zie je de talenten.Scholing

  • Hbo Toegepaste psychologie
  • Master Pedagogische Wetenschappen.
    Specialisaties: speciale leerbehoeften, risicogedrag
  • Aantekening diagnostiek

Marit Ariëns

Als Begeleider passend onderwijs en orthopedagoog vind ik het belangrijk dat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen om zo een goede aansluiting naar het vervolgonderwijs te kunnen maken. Hiervoor heeft een leerling af en toe een extra duwtje in de rug nodig. Dit geef ik ze graag door een luisterend oor te bieden en samen te kijken naar mogelijkheden en kansen.

Kenmerkend aan mijn begeleiding is de goede band die ik opbouw met de leerling. Daarnaast straal ik rust uit tijdens de begeleiding en ligt de focus niet alleen op de verbeterpunten, maar benoem ik juist ook de kwaliteiten en dingen die goed gaan. Voordat de begeleiding van start gaat, kijk ik samen met de leerling, ouders en mentor naar ontwikkelpunten waar de begeleiding zich op zal richten en geven we deze begeleiding vorm. Door korte lijntjes met de mentor en ouders te houden kan ik goed inspelen op wat een leerling nodig heeft. Ik zet graag een stapje extra voor de leerlingen die ik begeleid. Leerlingen merken dit, waardoor zij vaak ook een tandje bijschakelen.