ambulant cta docent docenten leerlingen lampie leerling logopedist maatschappelijk meten orthopedagoog school verrekijker passendonderwijs verzuimcoaches
Marlou van Huet

Het mooiste wat je kunt worden, is jezelfMijn scholing en ervaring

  •  Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO)
  • Master Orthopedagogiek met als specialisatie Diversities in Youth Care. (nu volgend)

Marlou van Huet

In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om goed in kaart te brengen wat een leerling nodig heeft. Waar loopt de leerling tegenaan en vooral wat gaat er al goed. Hierover is het belangrijk om naast de schoolsituatie, ook de leerling zelf en mogelijke factoren buiten school in beeld te krijgen. Korte lijntjes en goede afspraken zijn van belang om de leerling te kunnen ondersteunen daar waar nodig. Samen kunnen we meer, dan alleen. Een goede relatie met de leerling is daarin voor mij de basis om zo vanuit vertrouwen een leerling zo optimaal mogelijk te begeleiden. 
Mijn pabo-achtergrond geeft mij inzicht waar leerlingen vandaan komen als ze op de middelbare school komen. Deze overgang kan namelijk erg groot zijn voor leerlingen. De middelbare school is een tijd waarin een leerling zijn of haar identiteit gaat ontdekken. "Wie ben ik en wat wil ik doen?" Dit verloopt niet altijd zonder slag of stoot. Ik steek dan graag de handen uit de mouwen om een leerling te begeleiden in de zoektocht naar een eigen identiteit.